• Gıda Sektöründe Süt Tozu Kullanımı

    Gıda Sektöründe Süt Tozu Kullanımı

    Süt tozu suda çözünebildiği için direk tüketiciye satılır. Süt tozuna 1’e 9 oranında su eklemekle, normal süt kıvamında bir ürün elde edilebilir. Süt temininin ya da süt saklamanın zor olduğu yerlerde süt tozu tüketimi tercih edilir.
    Süt tozu, sütle aynı aromayı verdiği, ama süt kullanmaktan daha ucuza geldiği için, süt kullanılan sektörlerde çoğu zaman süt tozu tercih edilir. Ayrıca saklanma koşullarının elverişliliği, ürünün bozulması durumunun olmamasından süt tozu tercih edilir.
    Pasta ve hamur işlemlerinde, ürün kalitesi için, sıvı sütün ürünü çok inceltmesini istenmediğinde süt tozu katılır.
    Bebek mamalarının üretiminde süt tozu etkindir.
    Hazır çorba gibi kurutulmuş hazır ürünlerin içeriğini hazırlamakta süt tozu kullanılmaktadır.
    Hayvanlar için hazırlanan çoğu mamaların içine de süt tozu katılmaktadır.
    Kahve kremalarının içeriği süt tozundan faydalanılarak yapılır.
    Süt tozu yoğunluğunu arttırmak amacıyla %1-2 oranında pastörize olmuş süte katılır.
    Ayrıca dondurma, şekerleme, peynir, yoğurt gibi süt kullanılarak üretim yapan çoğu işletmede süt tozu kıvamlaştırıcı olarak rol almaktadır.

Comments are closed.