• Süt Tozu Üretimi ve Süt Tozu Sprey Kurutucusu

    SÜT TOZU ÜRETİMİ

    Tek kademeli daha kolayca daha büyük kürecikler içine birleştirici yağ globülleri ile sonuçlanabilir olarak iki aşamalı homojenleştirme genellikle kullanılır. Bu bebek maması üretimi için önemli olduğu düşünülüyor. İki kademeli homojenleştirici kürecikler yer alan en az yeniden birleştirici bir sağlamak için tercih edilir.
    Hasarlı koruyucu zarlar ile Yağ globülleri süt tozu çözünürlüğü azaltmak ve oksidatif ekşime riskini arttırır.
    Homojenizasyon yağ damlacıkları ve membranlar globule yüzeylerinde protein adsorpsiyonu ile rejenere edilir içine yağsız dönüştürmek yardımcı olur.
    Süt tozu ısıl işlem bitmiş ürün özelliklerine bağlı olarak değişir. Bebek formülü süt tozu tedavi edilmesi için diğer tozlar daha yüksektir. Amaç bütün patojenik ve mevcut diğer mikroorganizmaların gibi birçok yok etmek ve depolama “kapalı kokuları” sonuçlanan sırasında yağ lipoliz neden olabilir Özellikle enzimler, lipaz, inaktive etmektir. Bu da depolama sırasında oksidatif değişiklikler riskini azaltır.
    Özel tedaviler buharlaştırıcılar büyümek ve toz kalitesi ile ilgili sorunlar (Yüksek termofil sayımları) sayar besleme yıl ve tipi süresine bağlı olarak değişir neden eğilimindedir thermoduric bakteriler çok iyi bir azalma sağlayabilir bazı evaporatör üreticilerin mevcut bulunmaktadır. (Genellikle kış silaj yem Çiğ sütte thermophillic spor sayıları artar) gibi bitkisel yağlar, vitaminler ve mineraller gibi diğer isteğe bağlı maddeler uygun bir ısı muamelesine sağlanması, kurutmadan önceki süt eklenir
    Süt Drying.Most süt buharlaştırıcılar sprey önce,% 40-60 toplam katı maddeler için bir buharlaştırıcı içinde calandrias bir dizi içinde konsantre süt / konsantre arasında bir ince film tüpü ıslatma aşağı doğru iletilir düşen film tipi bugün yüzey iken buhar tüpü ve vakum ile merkez çıkarılan buhar diğer tarafında.
    Buharlar evaporatörler çok verimli hale buhar recompressor normalde yeniden sıkıştırılır vardır.
    Evaporatörlerin su geri kazanılır ve yeniden kullanılabilir. .
    O kuru sprey daha suyu buharlaştırmak için çok daha ucuz olduğu kurutmadan önceki süt Buharlaşma enerji verimliliği nedenleriyle yapılır. Buhar buhar Basınç ile çok geçişli buharlaştırıcılar kullanılan enerji sprey kurutma 10 kat daha az ilgilidir.
    Süt Tozu Sprey Kurutucu – SÜT TOZU SPREY KURUTMA – Süt Tozu Sprey Kurutucular


    Sprey kurutma süt tozu bir sıcak hava akımı (- 220 C 180) içine konsantre süt (ya da diğer sıvılar) püskürtmesi içerir. Atomizer, bir basınç memesi veya bir disk santrifüj da olabilir. Damlacıkları hava sıcaklığı, ve hava akımının boyutunu kontrol ederek, nispeten düşük sıcaklıklarda katı madde açığa sırasında hemen hemen tüm nem buharlaştırmak için mümkündür. Mükemmel çözünürlük, lezzet ve renk verimi süt tozu kurutma püskürtün.
    Bu üretim süt tozu için en sık kullanılan bir prosedürdür.
    Sprey kurutma işlemi genellikle kurutma odasının tabanına entegre bir statik akışkan yataklı birinci aşamada sprey kurutucu içeren bir iki-aşamalı bir süreçtir. İkinci aşamada harici titreşimli akışkan yatak.
    Ürün toz aşırı ısınmayı önlemek için hızlıca iki aşamalı bir süreç yoluyla taşınır. Toz kurutma bırakır ve aynı anda soğutur siklonlar bir sisteme girer.
    Sprey kurutucular da çevre emisyonlarını azaltmak ve aynı zamanda verim ve kuşlar ve kemirgenler çekmek ve aynı zamanda daha sonra bitki geri yapılabilir mikrobiyal büyüme için bir araç olarak hareket etmek yayılan hiç toz parçacıkları olmadığından emin olmak artırmak için torba filtreler olabilir.
    Giriş havası kurutma hava filtrasyon ve Sprey Kurutucu için teknolojinin bir standart nem sağlamak ve sıcaklık yüksek hacimli yüksek kaliteli son ürünler önemlidir ve verim arttırıcı bir süreç tutarlılığı (Tutarlı nem) sağlayan ve tutarlı bir yığın yoğunluğu vererek.
    Süt tozlarının Instantising veya Aglomerasyon (daha kolay Çözünen)
    Geliştirilmiş sulandırma özelliklere sahip bir sprey kurutulmuş süt tozu ile sonuçlanır Instantising. Instantizing, yığılma ile toz partikülleri arasında kurulan hava miktarının artırılması süreci elde edilir. Sulandırma sırasında, hava, su ile değiştirilir. Incorporated hava sulandırma sırasında toz partikülü ile derhal temas su daha büyük bir miktarda sağlar.
    Bütün süt tozu ve ayran toz ile, lesitin küçük bir miktar tipik olarak toplanma sırasında uygulanır. Lesitin suda eritin yüksek yağ ürünlerinin yeteneğini geliştirir doğal bir fosfolipid olan. Lesitin ayrıca süt yağı oluşur.
    Az yaklaşık 100 mikrondan küçük partikül boyutuna sahip Sprey Kuru tozlar tipik olarak su ile karıştırıldığında topaklar oluşturmak ve tamamen sıvı içinde çözülmüş olmak için güçlü bir mekanik karıştırma gerektiren eğilimindedir. Kapiller kuvvetleri tarafından destekli Su, parçacıklar ve toz erimesi başlar arasındaki dar boşluk içine nüfuz eder. Onun, öyle yaptığı gibi, suyun daha da nüfuz direnen kalın, jel benzeri bir kütle oluşturur. Ortada kuru toz içeren topaklar yeterli havanın bu topaklar haline kilitli kalması, bu sıvının yüzeyde yüzebilir ve daha fazla dispersiyon direnç gösterirler, oluşmuş ve edilir.
    Daha kolay dağılabilen bir ürün üretmek için, pudranın daha spesifik yüzey düşürülmesi gerekmektedir ve sıvı parçacıklarının etrafında daha eşit bir şekilde nüfuz etme ihtiyacı vardır. Açık bir yapıya sahip bir aglomere toz, toz bireysel partiküllerin arasındaki geçişler büyük hızla hava yerinden yardımcı olmak ve bir anlaşılmaz jel tabakası oluşumundan önce sıvı nüfuz etmesini sağlar. Toz, sıvı hacim içine disperse olabilir.
    Parçacıklar yığma da temas ettirilir ve bunlardan en az biri, yapışkan bir yüzeye sahip olduğunda.
    En sık kullanılan yöntem, parçacık yüzeyinin düzgün ile ıslatılır sprey nemlendirme olduğu
    SÜT TOZU ÜRETİMİ

    Bir ince sprey sis ve bu yöntem ayrıca uygulama Lecithination instantizing ve aglomerasyon prosesi de kullanılmaktadır.
    Aglomerasyon genellikle yeniden ıslatma yer alır ve parçacıklar çarpıştığında ve daha fazla kademeli kurutma yer alan her bir başka iken ayrılmamak zorunda kalan bir titreşimli akışkan yatak içinde gerçekleştirilir.
    Parçacık yüzeylerinde sprey dağılımını sağlamak için ve topak oluşumunu önlemek için sıvı yatak içinde yeterli ajitasyon olmalıdır.
    Aglomera özellikleri olan; akışkanlaştırıcı hızı, sprey hızı ve sıcaklık gibi işletme parametreleri değiştirilerek ayarlanabilir.
    Akışkan yatakta ürün seviyesi her zaman sabit olduğu gibi sistem, bir taşma savağı tarafından kontrol edilen, toz ve sıvı besleme hızı değişimi ölçüde kabul edebilir. Bu nedenle, yeniden ıslatma kısım toz boşaltılır olmayacaktır. Hatta pudra akış tam bir kesinti sırasında, akışkan malzemenin sürecin daha da stabilize edici bir etken olarak yeniden ıslak kısmında kalacaktır.
    Akışkan yatak aglomerasyon yeniden ıslak bölge içinde toz hacim stabilize edici etkisi nedeniyle oldukça tutarlıdır.
    Aglomerasyon bir yeniden sulu ortam olarak sadece su kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bu, pek çok süt ürünleri için ve maltodekstrin bazlı lezzet formülasyonlar için de geçerlidir. Bazı ürünler için, büyüklüğü ve gücü sıvı bağlayıcı madde olarak malzemenin kendisi bir çözelti kullanılarak elde edilmiştir.
    Nispeten suda çözünmeyen malzeme söz konusu olduğunda, ayrı bir bağlayıcı maddeler de kullanılabilir, ancak nihai ürünün bütünlüğünü tehlikeye olmayan bir olmalıdır. Bağlayıcı maddenin ilave zaman son ürün üzerinde yararlı bir etkiye sahip olabilir.
    Süt konsantresi Atomizasyon
    İki prensip atomizasyon demektir santrifüj ve basınç memesi vardır – hem kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Santrifüj atomizörler genellikle basınç memesi atomizörler daha ince toz partikül sonuçlanabilir.
    Süt konsantresinin viskozitesi
    Viskozite genellikle atomizer yaklaşık 250 centipoise altında tutulur. Viskozite düşürmek için en etkili yolu besleme sıcaklığı arttırmaktır. Bu, aynı zamanda süt tozu sprey kurutma kapasitesini arttırır.
    Süt Tozu Basınç memesi
    Bir yüksek basınç pompası memeleri veya pülverizatör ve kurutma odasına sıvı beslenir. Enjektörler tipik olarak homojenize edici etkisi nedeniyle düşük bir serbest yağ içeriğine yağ içeren tozlar halinde bir yüksek kütle yoğunluklu, dar bir parçacık boyutu dağılımı ile birlikte bir toz üretmek. Süt tozu yığın yoğunluğu genellikle konsantre yoğunluğu ile etkilenmektedir. İyi bir proses kontrol sistemi tutarlı bir ürün sağlamak esastır.
    Koni açısı
    Sıvı sprey ve süt sprey kurutma bölmesine girmeden sıcak hava karışımı ile Optimum çoklu püskürtme ile birlikte mümkün olduğunca geniş bir sprey açısı ile elde edilir. Bir sprey kurutma haznesinin kapasitesi, genellikle püskürtme memesi sayısı ve tipi tarafından artırılması hem de hava akışı ve ısı ayarlayarak arttırılabilir.
    Süt Tozu odası

    Yem sıvı büyük besleme basıncı dönme hızı ve geniş püskürtme açısı daha hızlı, girdap odasına teğetsel girer.
    Swirl odasının boyutları püskürtme açısını etkiler ve toz gereksinimleri ve oda tasarımına bağlı olarak püskürtme ve girdap odaları seçimi için kullanılabilir çizelgeleri vardır.
    Süt tozu Yüksek Basınçlı Nozul Orifis büyüklüğü
    Delik boyutu seçimi sıvı akış hızı ve istenilen toz parçacık boyutuna bağlıdır.
    Ince toz parçacıkları için, daha yüksek bir nozul basınç kullanmayın.
    Daha büyük partiküller için, daha düşük bir meme basınç / hızı elde etmek için daha büyük bir delik kullanır.
    Süt tozu üretimi konsantre Debi
    Sprey kurutucu içine sıvı akış hızı kurutucu çıkış ısısı ve toz nem kontrol etmek için kullanılır.
    Boşa enerji ve yüksek yığın yoğunluğu ile birleştiğinde azaltılmış toz throughput yem sonuçları azaltılmış katı içeriği.
    Süt Tozu üretiminde yüksek basınçlı meme basıncı
    Büyük süt tozu partikül boyutu daha düşük meme basınç kullanmayın ve ince süt tozu partikül boyutu için, daha yüksek bir atomize nozul basıncı kullanın.
    Nozul basıncı, belirli bir delik boyutu için, akış hızı kare olarak değişir – daha yüksek bir akış çok daha yüksek bir basınç verir.
    SÜT TOZU ÜRETİMİ

    Santrifüj pülverizatör
    Daha ince bir toz parçacıkları yüksek hızlarda tekerlek çalıştırmak ve bir kaba parçacık için, daha düşük bir tekerlek hızı kullanın.
    Bu genellikle sadece son derece yüksek sıvı oranları veya çok düşük tekerlek hızlarda görüldüğü halde tekerlek hızı, atomizer hidrolik kapasitesini etkiler.
    Daha yüksek bir tekerlek hızı atomizer tekerleğin içindeki büyük bir pompalama eylemi neden olur ve atomizer hidrolik kapasitesine katkıda bulunur. Bir atomizer santrifüj hidrolik kapasitesinin herhangi bir nedenle aşılırsa, besleme sıvı püskürtücü iğ yukarı akış zorlanır ve taşıyıcılar aracılığıyla, çoğu durumda çok hızlı bir başarısızlık neden olur.
    Giriş sıcaklığı
    Sprey kurutucu ile hava giriş sıcaklığı nihai toz üretim hızını denetler. Yüksek üretim için, yüksek bir giriş sıcaklığı ile çalıştırın. Giriş sıcaklığı sınırlayabilirsiniz diğer üç faktör vardır:
    Toz tutuşma sıcaklığı
    Birçok tozlar ateşleyebilir ve onların tutuşma sıcaklığı üzerindeki sıcaklıklara maruz kalırsanız yakarsınız. Bu bir sprey kurutucu oluşursa, muhtemelen bir yangın ve patlamaya neden olabilir.
    Outlet sıcaklık ve toz nem
    Çıkış sıcaklığı, besleme hızı ayarlayarak kontrol edilebilir ve bu da giriş, besleme katı madde içeriği ve giriş havasının nemi tutarlı bir sıcaklık dayalı toz nem kontrol eder.
    Süt tozlarının Rulo veya kurutma tamburu
    Rulo kurutma döner silindir veya davul sıcak yüzeyi ile konsantre süt tabakası doğrudan temas gerektirir. Bu yöntem, çünkü ters sık kullanılan olmayan ısı süt bileşenleri üzerindeki etkiler. Isı genellikle laktoz carmelization, Maillard reaksiyonu ve protein denatürasyonu gibi geri dönüşsüz değişikliklerin neden olur. Rulo genellikle daha yakılmış toz parçacıkları ve sprey kurutma daha fakir tozu çözünürlüğünün kurutma sonuçları.
    Sprey kurutma odaları çatlak testi için, siklonlar lütfen bize ulaşın.

    Post Tagged with
Comments are closed.