Peynir Altı Suyu Tozu

Peyniraltı Suyu,  (Past) peynir mayası kullanılarak peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen sıvıdır. Peynir altı Suyu tozu içeriğindeki süt şekeri laktoz ve serum proteinlerince zengin gıda değeri yüksek kıymetli bir sudur. Atıldığında çevre kirliliği yapan bu hammadde, pastörize edilir, gelişmiş teknoloji sayesinde saflaştırılır ve üretim aşamalarının sonunda peyniraltı suyu tozu olarak gıda sanayimizin hizmetine sunulur.

Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir.

Peyniraltı Suyu Tozu Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma yapımında
  • Yem katkı maddesi olarak
  • İşlenmiş et ürünlerinde
  • Hazır çorbalarda
  • Hamur işlerinde
  • Ekmek yapımında

Üretim Şekli
Peynir yapımı esnasında yan ürün olarak ortaya çıkan peyniraltı suları, özel tanklarda depolanarak, kalite kontrolden geçirilip, pastörize edilirler. Pastörize edilen ham peynir altı suyu özel geliştirilmiş nanoflitrasyon tekniği ile tuzlarından ayrıştırılarak demineralize edilir. Demineralize olan sular evaporasyon tekniği ile konsantre hale getirilip püskürtme yöntemi ile kurutularak özel ambalajlarında piyasaya sunulur.

One Responseso far.

  1. admin diyor ki:

    Merhaba güven bey
    Protein tozu üretimimiz bulunmamaktadır. Peynir askeri suyu tozu ve süt tozu satmaktayiz.
    ilginize teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>