%70 Demineralize Peyniraltı Suyu Tozu

Peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen peynir serumunun toz haline getirilmesi ile elde edilen mamüldür. Peynir altı suyu, yağsız süt kuru maddesine yaklaşık 2/3′sini ve süt şekeri, serum proteinleri, suda çözünen vitaminler gibi beslenme fizyolojisi bakımından değerli maddeler içerir.

Peynir Altı Suyu Ülkemizde yıllardır bir atık olarak değerlendirilmiş ve büyük bir çevre kirliliğine sebep olmuştur.

Doğal Peynir Altı Suyunda bulunan % 8 mineral maddelerden ( Tuz (Sodyum, klor), Nitrat,Nitrit minerallerin % 5 ini oluşturmaktadır). Bu mineraller; bebek mamaları, çikolata, dondurma,yoğurt gibi son ürünlerde de arzu edilmemektedir.

Süt tozu üreticilerimiz  Taze Peynir Altı Suyunun yapısında bulunan bu mineral maddeleri uzaklaştırmak için elektrodiyalizden geçirilerek Demineralize Peynir Altı Suyu Tozu üretilmektedir.

Peynir Altı Suyu Tozu kullanım alanları; Çikolata, bisküvi, gofret, dondurma, bebek maması, çorba, işlenmiş et ürünleri, yem katkı maddesi, unlu mamuller sektörleri

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>