• Peynir Altı Suyu Tozu

    Peyniraltı Suyu Tozu

    Gramaj: 25 kg
    Raf Ömrü: 1 Yıl
    Saklama Koşulları: Oda Sıcaklığında
    Paketleme: 25 kg’lık kraft kağıtlarda

    Peyniraltı Suyu Tozu Kullanım Alanları

    • Bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma yapımında kullanılır
    • Yem katkı maddesi olarakta
    • İşlenmiş et ürünlerinde de
    • Hazır çorbalarda da
    • Hamur işlerinde
    • Ekmek yapımında kullanılır

    PEYNİRALTI SUYU TOZU (PAST veya PST olarakta  adlandırılır)

    Peynir Altı Suyu, peynir mayası kullanılarak peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen sıvıdır.

    Peyniraltı Suyu içeriğindeki süt şekeri laktoz ve serum proteinlerince zengin gıda değeri yüksek kıymetli bir sudur. Atıldığında çevre kirliliği yapan bu hammadde, pastörize edilir, gelişmiş teknoloji sayesinde saflaştırılır ve üretim aşamalarının sonunda Peyniraltı Suyu Tozu olarak gıda sanayimizin hizmetine sunulur.

    Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Şekli :
    Peynir yapımı esnasında yan ürün olarak ortaya çıkan peynir altı suları, özel tanklarda depolanarak, kalite kontrolden geçirilip, pastörize edilirler. Pastörize edilen ham peynir altı suyu özel geliştirilmiş nanoflitrasyon tekniği ile tuzlarından ayrıştırılarak demineralize edilir. Demineralize olan sular evaporasyon tekniği ile konsantre hale getirilip püskürtme yöntemi ile kurutularak özel ambalajlarında Peyniraltı Suyu Tozu olarak piyasaya sunulur.

    Post Tagged with
Comments are closed.