• Peyniraltı Suyu Tozu Nedir?

    PEYNİRALTI SUYU TOZU

    Peyniraltı Suyu, peynir mayası kullanılarak peynir yapımı sırasında kazein ve yağın pıhtı olarak ayrılmasından sonra, geri kalan ve bileşimi peynir çeşidine ve yapım tekniğine bağlı olarak değişen sıvıdır. Peyniraltı Suyu içeriğindeki süt şekeri laktoz ve serum proteinlerince zengin gıda değeri yüksek kıymetli bir sudur. Atıldığında çevre kirliliği yapan bu hammadde, pastörize edilir, gelişmiş teknoloji sayesinde saflaştırılır ve üretim aşamalarının sonunda peyniraltı suyu tozu olarak gıda sanayimizin hizmetine sunulur.

    Üretim Şekli:

    Peynir yapımı esnasında yan ürün olarak ortaya çıkan peyniraltı suları, özel tanklarda depolanarak, kalite kontrolden geçirilip, pastörize edilirler. Pastörize edilen ham peynir altı suyu özel geliştirilmiş nanoflitrasyon tekniği ile tuzlarından ayrıştırılarak demineralize edilir. Demineralize olan sular evaporasyon tekniği ile konsantre hale getirilip püskürtme yöntemi ile kurutularak özel ambalajlarında piyasaya sunulur.

    Post Tagged with
Comments are closed.