• Süt Tozu Üretim Aşamaları

    Süt Tozu Üretimi

    • Süt üretim tesisleri tam yağlı süt, yağsız süt, ayran, kesilmiş süt suyu hem de protein tozu içeren tozlar çeşitli yapmak için tam yağlı süt süreç. Bu farklı tozlar daha sonra ev pişirme için halka satılacak veya süt ürünleri ve unlu mamuller katkı maddesi olarak kullanımı olarak gıda üreticileri gönderilir. Su ile sulandırılır olduğunda, yüksek kaliteli bir ürün süt tozu, orijinal nitelikleri sağlamak olacaktır. Temel adımlar stabilizasyon, buharlaşma ve nihayet, kurutma vardır.

    Stabilizasyon ve Buharlaşma

    • Sıvı bir toz süt dönüştürme özel zorluklar vardır. Tam yağlı süt yağ içerdiği için, ilk olarak oksidasyon ve bozulmasını önlemek için stabilize edilmesi gerekir. Çiğ süt işleme tesisi geldiğinde, ilk krem ve yağsız süt ayrılmıştır. Sıvılar sonra santigrat 50 C derecenin altına soğutulur 4 ila 16 saniye ve flaş için Santigrat 72 ve 120 derece F arasında pastörize edilir. Daha yüksek sıcaklıkta süt işleme tesisi gerektirir daha az saniye kullanır. Pastörizasyon yağları stabilize eder ve artık ileri işleme alabilirsiniz. Tam yağlı süt tozu için, krem bazı sonra geri normal yağ içeriği yükseltmek için yağsız süt ile döndürülür. Bitmiş üründe, yağ içeriği yüzde 26-30 arasında değişmektedir. Bütün ve yağsız süt tozu hem sonraki adım buharlaşma olduğunu. Pastörize süt, toplam ağırlığının yüzde 52 ila 45 katı kadar getirmek için yeterli su kaybetmiş kadar tüpler bir dizi üzerinden gönderir kapalı bir sistem içinde haşlanır. Buharlaşma süreci başlamadan önce, tam yağlı süt yüzde 13 katı maddeler içerdiği ve yüzde 9 oranında katı çevresinde yağsız süt.

    Kurutma

    • Süt tozu hala neredeyse yarım su bu noktada başka bir adım, hala var. Kurutma ekstra su ortadan kaldırmaya yardımcı olur, ve büyük ölçekli süt işleme tesisleri sprey kurutucular kullanırlar. Sprey kurutucular sütlü karışımı içeren tüpleri, 200 derece santigrat, çok sıcak hava zorlamak. Yüksek ısı, su buharlaşır ve toz bir atomizer veya memeleri dışarı püskürtülür. Bu adım, 6 bakımından yaklaşık olarak yüzde sadece yarısı altındaki nem içeriği düşürür, fakat daha fazla nem çıkarılması gerekir. 2 ila 4 oranında ideal nem seviyesine ulaşmak için, toz tepsilerin veya yatak üzerine serilir ve daha sıcak hava üflenir. Bazı bitkiler lecithination denir, tam yağlı süt tozu için başka bir adım var. Bu, suda iyi çözünen bir nihai ürün elde edecek tam yağlı süt ile yağ ile karıştırılır soya lesitin, ekler. Süt tozu soğuduktan sonra, sıkıca kapattıktan sonra   kapaklı kraft  plastik torbaya  ve de kutu içine paketlenir

    Post Tagged with
Comments are closed.