• Süt Tozu Üretimi

    SÜT TOZU ÜRETİMİ:

    Süt tozu tesisleri üç ana üniteden oluşmuştur. Evaporatörler sütün suyunun uçurularak konsantre edilmesini sağlar, kurutma kulesi kondense sütün pülverize edilerek kurutulmasını süt tozu haline gelmesini ve torbalama ünitesi ise üretilen süt tozunun ambalajının yapılmasını sağlar.

     Süt Tozu Kapasitesi Tespitinde; Prospektüs-katolog veya kuruluş kapasitesi esas alınır. Ton/Saat olarak alınan süt işleme miktarından hareketle; Yıllık Süt Tozu Üretim Kapasitesi;
          K (süt tozu)= Ton/Saat Süt x 8 x 300 x 0,086= ton/yıl Süt Tozu
    olarak hesaplanır. Ayrıca torbalama makinalarının kronometrajla bulunan Ton/Saat kapasitesiyle karşılaştırılır.
    Post Tagged with
Comments are closed.