• Süt Tozu Üretimi

    SÜT TOZU
    Süt tozu üretimi şu anda geniş bir ölçekte yürütülüp, basit bir işlemdir. O
    sıkı hijyen koşulları altında mümkün olan en düşük maliyetle su sökmek
    renk, tat, çözünürlük, – süt tüm arzu edilen doğal özelliklerini korurken
    besin değeri. Tüm (tam) krem, süt, tipik olarak, yaklaşık% 87 su içerir ve yağsız
    Süt yaklaşık% 91 su içerir. Süt tozu üretimi sırasında, bu su çıkarılır
    gibi bilinen bir işlem içinde düşük sıcaklıkta indirgenmiş basınç altında süt kaynatılarak
    buharlaşma. Elde edilen konsantre süt daha sonra sıcak hava için içine ince bir buğu halinde püskürtülür
    Daha fazla nemi çıkarmak ve böylece bir toz verir. Tam yağlı süt yaklaşık 13 kg
    toz (WMP) ve kaymağı alınmış süt tozu, 9 kg (SMP) bütün 100 L yapılabilir
    süt.
    Yeni Zelanda da süt tozu talebini karşılamak için sprey kurutulmuş süt tozu geniş (> 100) üretmektedir
    Müşterilerinin farklı ve özel ihtiyaçları. Süt tozu ise brüt değişebilir
    bileşimi (süt yağı, protein, laktoz), sırasında aldıkları ısı tedavisi
    imalat, toz boyutu ve paketleme. Özel “yüksek ısı” ya da “ısı-kararlı”
    süt tozu örneğin rekombine gibi bazı ürünlerin üretilmesi için gereken
    süt buharlaştırıldı. Çeşitli süt tozu ürünler geniş bir aralık içinde kullanılan bu tür
    pişmiş mallar, atıştırmalıklar ve çorba, çikolata ve şekerleme (örn. sütlü çikolata), buz gibi
    krem, bebek formülleri, özürlüler için beslenme ürünleri, sporcular, hastane kullanımı
    vb rekombine süt ve diğer sıvı içecekler.

    13. yüzyılda Marco Polo Kubilay Han’ın askerleri güneşte kurutulmuş süt taşıdığını bildirdi
    Onların keşifleri. Daha yakın zamanlarda, süt ısıtılmış üzerinde ince filmlerde kuruduktan
    silindirler. Yüzyılın başından itibaren bu süreç için tarih erken patentler. Böyle silindiri
    sprey kurutma sırasında kurutma 1960’lara kadar üretim süt tozu başlıca aracıydı
    devraldı. Süt tozu üretimi artık çok büyük bir iş. Yeni Zelanda üretilmiş ve
    yılında kazanç, 1993/94 Sütçülük sezonunda süttozu 450 000 tonun üzerinde ihraç
    NZ $ 1 milyar fazla.
    Süt tozu üretimi şu anda geniş bir ölçekte yürütülüp, basit bir işlemdir. O içerir
    sıkı hijyen koşulları altında mümkün olan en düşük maliyetle su sökmek
    renk, tat, çözünürlük, – süt tüm arzu edilen doğal özelliklerini korurken
    besin değeri. Tüm (tam) krem, süt, tipik olarak, yaklaşık% 87 su içerir ve yağsız
    Süt yaklaşık% 91 su içerir. Süt tozu üretimi sırasında, bu su ile çıkartılır
    gibi bilinen bir işlem içinde düşük sıcaklıkta indirgenmiş basınç altında süt kaynama
    buharlaşma. Elde edilen konsantre süt daha sonra sıcak hava için içine ince bir buğu halinde püskürtülür
    Daha fazla nemi çıkarmak ve böylece bir toz verir. Tam yağlı süt tozu yaklaşık 13 kg
    (WMP) ve kaymağı alınmış süt tozu, 9 kg (SMP), tam yağlı süt 100 L yapılabilir.
    süt tozunun imalat işlemi, aşağıdaki şemada gösterilen ve açıklanan
    aşağıda ayrıntılı.
    Süt Tozu-2
    AYIRMA / STANDARDİZASYON
    Süt tozu üretimi için, geleneksel işlem çiğ sütten ile başlar
    mandırada alınan ve pastörizasyon ve yağsız süt ve krema ayrılarak
    Bir santrifüj krema ayırıcı kullanarak. Yağlı süt tozu imal edilmesi için ise, krem bir kısmıdır
    standartlaştırılmış bir yağ içeriği (genellikle 26 ile süt üretmek için yağsız süt geri eklendi –
    Toz halinde% 30 yağ). Fazlalık krema veya süt yağı, susuz hale getirmek için kullanılır.
    ÖN ISITMA
    Işlem bir sonraki adım için standardize edilmiş süt ısıtılması sırasında “ön ısıtma” dır
    75 ve 120 arasındaki sıcaklıklarda? C ve en fazla birkaç saniye bir belirtilen süre için düzenlenen
    Birkaç dakika (karş. pastörizasyon: 15 s 72 C). Ön ısıtma kontrollü bir neden
    , peyniraltı suyu denatürasyon süt proteinleri ve bakterileri yok eder, enzimleri inaktive
    doğal antioksidanlar üretir ve ısı stabilitesi kazandırır. Tam ısıtma / Holding rejimi
    Ürünün ve amaçlanan son kullanım türüne bağlıdır. WMP yüksek olan ön ısıtma
    geliştirilmiş tutarak kaliteli ama düşük çözünürlük ile ilişkilidir. Ön ısıtma da olabilir
    (ısı değiştirici aracılığıyla), dolaylı ya da dolaysız (ürün içine buhar enjeksiyon ya da enfüzyon yolu ile), ya da bir
    ikisinin bir karışımı. Dolaylı ısıtıcılar genellikle sürecin diğer bölgelerinden gelen atık ısı kullanımı
    bir enerji tasarrufu gibi ölçün.
    BUHARLAŞMA
    Evaporatör olarak ısıtılmış süt etrafında 9.0 ‘den% aşamalarında veya “etkileri” yoğunlaşmıştır
    Toplam katı yağsız süt için içerik ve süt için% 13, en fazla 45-52% toplam katılar. Bu,
    72 altındaki sıcaklıklarda bir vakum altında süt kaynatılarak elde? düşen bir filmde C
    Dikey tüpleri içinde, ve buhar halinde su çıkarılması. üzerinde Olabilir Bu buhar,
    mekanik veya termal olarak sıkıştırılır ve sonra bir sonraki etkisi süt ısıtmak için kullanılır
    Süt Tozu-3
    Yukarıdaki daha düşük bir basınç ve sıcaklıkta çalışan olabilir buharlaştırıcı
    etkisi. Modern tesisleri kadar maksimum enerji verimliliği için yedi etkilere sahip olabilir. Daha fazla
    Süt içindeki suyun% 85 den buharlaştırıcı içinde uzaklaştırılabilir. Evaporatörler vardır
    Çünkü çok yüksek hızlarda seyahat su buharının büyük miktarda son derece gürültülü
    tüpler içinde.
    Püskürtmeli kurutma
    Sprey kurutma ince damlacıklar halinde evaporatör süt konsantresi atomize içerir.
    Bu, bir ya da kullanan bir sıcak hava akışı büyük bir kurutma haznesi (200? C) içinde yapılır
    Disk pülverizatör ya da yüksek basınç memeleri dizisi eğirme. Süt damlacıkları ile soğutulur
    buharlaşma ve hava sıcaklığı ulaşmak asla. Konsantre ısıtılabilir
    viskozitesini azaltmak ve kurutma için kullanılabilir enerji artırmak için atomizasyon öncesinde.
    Geri kalan suyun büyük bir kısmı arasında bir ince toz bırakarak, kurutma odasının içinde buharlaştırılır
    tipik olarak <0.1 mm çapında bir ortalama parçacık boyutu ile yaklaşık% 6 nem içeriğine. Nihai
    veya “ikincil” kurutma, bu tür yatak bir dizi halinde bir akışkan yatak içinde yer alır, ya da ki sıcak hava içinde
    bir nem ile ürün vermek üzere akışkan toz kaldırma su tabakası üflenir
    % 2-4 içeriği. Önlemler yangınları önlemek ve toz patlamaları delik alınmalıdır
    Onlar kurutma odasında veya başka bir yerde meydana gelmelidir. Bu tür patlamalar derece olabilir
    can, mal ve pazarlar için tehlikeli.
    AMBALAJ VE DEPOLAMA
    Süt tozu, son derece fazla taze süt daha kararlı ama neme karşı koruma vardır
    oksijen, ışık ve ısı da kalitesi ve raf ömrü sağlamak için gereklidir. Süt
    tozlar kolayca kalitede hızlı bir kaybına neden ve caking veya havadaki nemi almak
    topaklanmasını. Wmps içinde yağ, özellikle de,-tatlar off vermek için havadaki oksijen ile reaksiyona girebilir
    tropik tipik yüksek depolama sıcaklıklarında (> 30 º C).
    Süt tozu plastik astarlı çok duvar torba (25 kg) veya toplu bidonları ya içine paketlenmiş
    (? 600 kg). Wmps genellikle oksidasyondan korunması için ürün azot gazı altında paketlenir
    ve onların lezzetini korumak ve onların kalitesinin korunması uzatmak. Paketleme için seçilir
    nem, oksijen ve ışık için bir bariyer sağlar. Torbalar genellikle birkaç katmandan oluşmaktadır
    gücü ve gerekli bariyer özellikleri temin eder. Süt tozu taşımaları gerekir
    özellikle tropikal ülkelerde doğrudan güneş ışığına uzun süre maruz yaşamayacaksınız. Bir kaç
    aktarma sırasında yüksek sıcaklıklarda (> 40? C) saat birçok hafta negate
    Dikkatli depolama.
    AGLOMERE TOZLARI
    Standart tozlar, çünkü onların ince tozlu doğa, su ile iyice sulandırın yok.
    “Aglomere” ve “anlık” tozlar özellikle bu karşı geliştirilmiştir.
    , aglomere tozun imalatı ilk olarak buharlaşma sürecini takip eden standart
    ve kurutma, yukarıda anlatılan. Bununla birlikte, püskürtme sırasında toz küçük parçacıklar kurutma
    kurutucu (“ceza”) bırakarak siklonlar kurtarıldı ve kurutma odasının iade edilir
    pülverizatörler yakınlığı. Islak konsantresi damlacıkları cezaları ile çarpışır ve
    (0.1-0.3 mm) düzensiz şekilli “aglomeralar” büyük şekillendirme, birbirine yapışıyor. Aglomere
    tozlar daha hızlı su dağılın ve az tozlu ve standart daha kolaydır vardır
    tozlar biçiminde olabilecektir.
     Süt Tozu-4
    ANINDA tam yağlı süttozu
    WMP ile, fazladan bir adım ürün gerçekten “anlık” yapmak için yığılma sonra gereklidir
    ve hidrofobik üstesinden gelmek yüzeyinde serbest yağ izlerinin (su sevmeyen) doğada
    parçacıklar. Bu fazladan aşama, surfaktan dakika miktarda püskürtme veya oluşmaktadır
    bir akışkan yatak içinde toz ile ilgili ajan, soya lesitin, ıslatma. Soya lesitin elde edilir
    soya fasulyesi yağı. Lesitinler doğada yaygın olarak bulunurlar ve süt doğal olarak bulunurlar.
    ENERJİ VE ÇEVRE HUSUSLAR
    Enerji büyük miktarda su kaldırma sürecinde ve bitkiler öylesine sarf edilmektedir
    yıllar içinde geliştirmiştir giderek daha enerji verimli hale gelmiştir. Evaporatörler vardır
    kurutucular göre çok daha fazla verimli enerji, sadece bir buhar ve bir kilogram kısmını (ya da kullanma
    Su kilogram başına eşdeğer enerji) çıkarılır. Öte yandan kurutucular birkaç kullanmak
    su kilogramı başına buhar kilogram (ya da buhar eşdeğer) buharlaştırıldı. Sprey kurutma
    bir hızla ve yavaşça geri kalan su kütlesi, kaldırma vasıtası, ancak ideal olarak sağlar
    sprey kurutucular kısa kalma zamanları vardır. Böylece akışkan yatak son aşaması için kullanılır
    kuruma. Toz geçen zaman tanımak için akışkan yatak içinde birkaç dakika boyunca kalır
    su temizlenmelidir.
    Süt tozu üretim tesisleri çok büyük, sayıca az ve kırsal bulunan olma eğilimindedir
    alanlar. Modern ve iyi yönetilen, onlar sadece nispeten küçük etkileri var
    ortamı. Onlar orta enerji yoğun, yanan kömür veya gaz ve alıcıdır
    önemli elektrik. Enerji tüketimini azaltmak için güçlü ekonomik baskılar vardır
    ama daha önemli bir gelişme için çok dar bir kapsam vardır. Süt depolama siloları ve kaymak ayırıcılar
    ve buharlaştırıcılar ve ilişkili bitki günlük temizlenmiş ve kurutucular az sıklıkta olmalıdır. Sodyum
    hidroksit ve nitrik asit temizlik maddeleri olarak kullanılmaktadır. Harcanan temizleme sıvıları olmalıdır
    uygun yöntemlerle bertaraf. Yerel içine süt tozu toz emisyonu olabilir
    Bitki arızalar sırasında çevre ama bu nadirdir. Gürültü özellikle içinde bir sorun
    fabrika binalar ama hayranları yakın komşuları etkileyebilir. Ağartılmamış kağıt ve plastik laminat
    ambalaj yurtdışı pazarlarda atılmalıdır.

    Post Tagged with
Comments are closed.