• Süttozuna İşlenecek Süte Uygulanacak Ön İşlemler

    Süttozuna İşlenecek Süte Uygulanacak Ön İşlemler


    Koyulaştırılmış süt ve süttozu üretiminde kullanılan süt, “Türk Gıda Kodeksi – Çiğ Süt
    ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği” nde belirtilen şartlara uygun ve yüksek kaliteli
    olmalıdır. Ayrıca şu özellikler bulunmalıdır:
     Sütte soda vb. gibi asitlik düzenleyiciler bulunmamalıdır.
     Sütün asitliği 6-6,8 SH ve 6,65- 6,75 pH arasında olmalıdır.
     Sütün toplam kuru madde içeriği minimum % 12-12,5 olmalıdır.
     Sütün bakteri yükü düşük olmalıdır.
     Antibiyotik içermemelidir. Antibiyotik varlığı yoğurt üretimi sırasında sorun
    teşkil edebilmektedir. Ayrıca süttozu çocuk mamalarının üretiminde de
    kullanıldığından bu konuya dikkat edilmelidir.
     Çiğ süt, uygun koşullarda muhafaza edilmesi kaydıyla 48 saatten daha eski
    olmamalıdır.
     Yağlı süttozu üretimi yapılacaksa sütün yağ oranı süttozunda % 26 yağ içeriği
    sağlayabilecek miktarda olmalıdır.

    Post Tagged with
Comments are closed.